Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
A

A

Nieuwe mogelijkheid bij pensioneren: bedrag ineens opnemen

Gepubliceerd op 28-04-2022

De wet die dit regelt is al vastgesteld, maar het is niet zeker wanneer de wet ingaat. Doel is 1 januari 2023, maar het kan ook nog later worden. Als de wet eenmaal is ingegaan, kunt u bij pensionering maximaal 10% van uw pensioen opnemen (‘bedrag ineens’). Dat geld kunt u dan dus gelijk...

Lees meer

Apothekers kiezen voor flexibele premieregeling

Gepubliceerd op 20-04-2022

- FD Pensioenpro 20 april 2022 - De beroepsvereniging voor openbare apothekers wil snel over naar de flexibele premieregeling. Vooruitlopend op de overstap naar het nieuwe contract op 1 januari 2024 heeft Pensioenfonds Openbare Apothekers het beleggingsbeleid bevroren.

Lees meer

Een belangrijke stap is gezet: Wet toekomst pensioenen naar Tweede Kamer

Gepubliceerd op 01-04-2022

Minister Schouten (SZW) heeft het wetsvoorstel met nieuwe regels voor een toekomstbestendig pensioen naar de Tweede Kamer der Staten-Generaal gestuurd.

Lees meer

1045 leden vullen enquête over risicobereidheid in

Gepubliceerd op 28-03-2022

Het project Apothekerspensioen onderzoekt hoeveel onzekerheid u accepteert rondom uw pensioen.​ ​Het onderzoek werd in opdracht van SPOA online uitgevoerd door onderzoeksbureau IG&H. Alle deelnemers, gewezen deelnemers en pensioengerechtigden kregen een uitnodiging voor het onderzoek.

Lees meer

Geen behoefte aan beleggingskeuzes? Doe toch mee aan het onderzoek!

Gepubliceerd op 16-03-2022

Lang niet alle deelnemers hebben de behoefte om actief een beleggingskeuze te maken. Als u geen keuze maakt, komt u automatisch in het neutrale beleggingsprofiel. Dit profiel sluit zo goed mogelijk aan bij de gemiddelde apotheker. Hoe meer apothekers deelnemen aan het...

Lees meer