Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
A

A

Na de keuze voor een nieuwe pensioenregeling is de belangrijke vervolgvraag wat er gebeurt met de opgebouwde pensioenen. Blijven deze pensioenen achter in de huidige regeling of gaan deze pensioenen mee naar de nieuwe regeling. Dat laatste is het zogenaamde ‘invaren’. Deze vraag staat ook in 2022 op de agenda.

Opgebouwde pensioenen meenemen?

Bij invaren wordt het opgebouwde pensioen in de huidige regeling overgeheveld naar de nieuwe pensioenregeling (met de afspraken die daar gelden). Of we gaan invaren wordt pas later besloten. Voordat een weloverwogen keuze kan worden gemaakt, dienen de financiële voor- en nadelen voor iedereen goed duidelijk te zijn. Wel of niet invaren is een belangrijk en ingewikkeld vraagstuk. Hier komen we dan ook nog uitgebreid op terug.

Keuze voor invaren in 2022 aan de orde

Tot 1 januari 2024 blijven de openbaar apothekers pensioen opbouwen in de huidige pensioenregeling bij SPOA. Daarna gaat de nieuwe regeling van start. Wat er gebeurt met de opgebouwde pensioenen, kan pas worden bepaald als de nieuwe regeling en de regelgeving die van toepassing is, bekend zijn. Dat betekent dat besluitvorming op zijn vroegst in de loop van 2022 plaatsvindt.  

Inspraak gepensioneerden

Op welke manier actieven, gewezen deelnemers en pensioengerechtigden inspraak hebben over wat er met de opgebouwde pensioenen gebeurt, moet nog bij wet worden vastgesteld. Naar verwachting gebeurt dit op 1 januari 2022. Op dit moment is daar nog niet veel over bekend. Zodra er meer duidelijk wordt, houden wij u via deze website op de hoogte.