Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
A

A

Onderwerp pensioen leeft onder openbaar apothekers
In totaal hebben 994 respondenten de vragenlijst volledig ingevuld. Over de 29 vragen deden zij gemiddeld 13 minuten. Alle segmenten zijn goed vertegenwoordigd:  

  • Apothekers in loondienst 30%
  • Zelfstandigen 18%
  • Gepensioneerden 37%
  • slapers 15%

De flinke response (19% over all) geeft aan dat het onderwerp pensioen leeft onder openbaar apothekers. Ook de website apothekerspensioen.nl wordt goed bezocht. Voor de ALV hebben zich voor de verschijning van deze nieuwsbrief al meer dan 100 leden aangemeld. 

Leden geven inzicht in hun pensioenwensen
De enquête is bedoeld om richting te geven aan de invulling van een pensioenregeling die past in het nieuwe stelsel en die optimaal aansluit bij de wensen van openbaar apothekers. Naast vragen die te maken hebben met de nieuwe wetgeving, is ook onderzocht welke wensen deelnemers hebben op het gebied van pensioen. 

Zo wil meer dan de helft van de leden een pensioen van 65% tot 74% van het huidige inkomen. Ongeveer de helft van de actieven vindt fluctuatie van het pensioen onprettig, een nagenoeg gelijke groep vindt dit geen probleem. Deelnemers willen gemiddeld een beetje tot enig risico lopen met hun pensioen.  



Tijdens de ALV op 23 juni worden de resultaten nader toegelicht en conclusies besproken. Alle resultaten zijn na te lezen in het onderzoeksrapport dat na de ALV van 23 juni wordt gepubliceerd op apothekerspensioen.nl.