Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
A

A

De projectgroep Apothekerspensioen heeft kennis genomen van de brief van minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vandaag aan de Tweede Kamer: de nieuwe pensioenwet treedt een jaar later dan verwacht in werking: op uiterlijk 1 januari 2023. Wat heeft dit voor impact op het lopende project Apothekerspensioen om te komen tot een nieuwe pensioenregeling voor openbaar apothekers?

De nieuwe pensioenwet treedt later dan verwacht in werking: op uiterlijk 1 januari 2023. Dat is een jaar later dan eerder werd aangekondigd. Het gezamenlijk streven van het kabinet, sociale partners en pensioenuitvoerders is en blijft om per 1 januari 2026 of waar mogelijk zelfs eerder de overstap naar het nieuwe pensioenstelsel te kunnen maken. Dat schrijft minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vandaag aan de Tweede Kamer. Lees HIER het hele artikel.

Wat dit besluit van de minister voor impact heeft op de langetermijnplanning van het project Apothekerspensioen om te komen tot een nieuwe pensioenregeling voor openbaar apothekers, moet nog worden vastgesteld. 

Wel is duidelijk dat de geplande activiteiten op korte termijn gewoon doorgaan. Zo zijn we nu bezig met de uitwerking van de uitkomsten van de in april gehouden enquête. Op de ALV BPOA van 23 juni worden de uitkomsten van de enquête gepresenteerd en toegelicht.

Begin juni ontvangt u de tweede nieuwsbrief Apothekerspensioen met een terugkoppeling naar de enquête en de laatste stand van zaken rondom het uitstel van de nieuwe Pensioenwet. Hopelijk kunnen we u dan al informeren wat dit voor invloed heeft op de planning van het project Apothekerspensioen na de zomer.