Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
A

A

In de komende maanden volgt de nadere invulling van het Hoofdlijnenvoorstel nieuwe pensioenregeling.

De volgende onderdelen moeten nog definitief worden bepaald:

  • Keuze beleggingsprofielen
  • Hoogte solidariteitsreserve
  • Hoogte pensioengevend inkomen
  • Hoogte nabestaandenpensioen

Risicobereidheidsonderzoek en hoogte solidariteitsreserve
Het is van groot belang dat de beleggingsprofielen die SPOA gaat bieden past bij de deelnemers. De wetgever stelt dat SPOA goed onderzoek moet doen naar de mate waarin deelnemers beleggingsrisico’s willen nemen (risicobereidheid), maar ook in welke mate de deelnemers risico kunnen nemen (risico draagvlak). Om de beleggingsprofielen vast te stellen is uw inbreng van groot belang. Ook wordt de risicobereidheid in de uitkeringsfase onderzocht. De vraag is of u liever een vaste uitkering wilt ontvangen of een meer variabel pensioen dat uitzicht biedt op een beter pensioen. In slechtere tijden kan er ook sprake zijn van een beperkte daling. 

Tot slot worden in het onderzoek ook vragen gesteld over de gewenste hoogte van de risicodelingsreserve en andere aspecten van de pensioenregeling. Uw mening telt!

Het risicobereidheidsonderzoek vindt in maart plaats. Alle deelnemers (actief, gepensioneerd en slapers) ontvangen een uitnodiging om aan het onderzoek deel te nemen.

Ook over de invulling van het nabestaandenpensioen en de hoogte van het pensioengevend inkomen houden wij u in de komende periode op de hoogte.